21 Mart 2009 Cumartesi

Başlarken...

1880 yılında rahmetli Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Çetin Emeç beyefendinin önerisiyle Çarşaf Mizah Dergisi bünyesinde oluşturduğum " ÇARŞAF KARİKATÜR OKULU" ile ilgili anı, fooğraf ve diğer dökümanları bir bloğ' da toplamayı düşündüm. Sizlerinde katkılarınızla güzel bir nostalji bloğu olacağına inanıyoum. Yaptığım araştırmalara göre binin üzerinde arkadaşımız 1980-12002 yılları arasında bir hafta bile ara vermeden çalışmalarını sürdüren kursumuza uzaktan yakından 1000 in üzerinde arkadaşımız katılmış ve güzel anılarla ayrılmışlardır. Abi kardeş, usta çırak ilişkileriyle çok güzel dostluklar geliştirilmiş, bu dostlukla bugün de artan bir sevgiyle sürmekedir. Sayın Çetin Emeç beyefendiyi bir kere daha saygıyla anıyorum. Bu sayede Türk karikatürüne büyük katkı sağladığına inanıyorum.
Bu kursların büyük bir bölümünde birlikte olduğum, ömür boyu usta bellediğim sayın Semih Balcıoğlu ve benim bu göreve gitmeme izin veren sayın patronum Nezih Demirkent beyefendiyi de rahmet ve saygı ile anıyorum./21 mart-2009/Nevruz/İstanbul.
Raşit Yakalı
0542 331 36 78

1 yorum:

  1. Evet ya Çarşaf vardı, Gır-gır, Fırt vs. kalmadı artık. bir Leman var hegemonya. Diğerleri de onun çizgisinde. Bekliyoruz adam gibi bir dergi. Ama çıkaran yok. Saygılarımla

    YanıtlaSil